27.5.2014

Emilian aamiaisprojekti päätöksessään!

Tässä teksti jonka meidän ryhmä kirjoitti MOT-hankken blogiin, kertoen projektin kulusta.

"Tavoitteenamme oli mallintaa Hotelli Emilian aamiaista ja tehdä keräämämme tiedon pohjalta ohjeistus seuraavalle taholle sovellusta varten, jossa olisi ohjeet ja tiedot hotellin aamiaisen valmistamiseen ja esillelaittoon. Kyseiseen projektiin osallistuivat Koulutuskeskus Tavastian opiskelijat Sari Kallio, Paula Hurri ja Sini Nieminen. Ryhmämme piti pääasiassa yhteyttä Facebookin ja WhatsAppin avulla.

Projektimme alkoi hyvinkin konkreettisella tasolla, sillä kävimme luokkamme kanssa syömässä kyseisen aamupalan. Havainnoimme ja otimme kuvia tuotteista ja kirjoitimme ylös, mistä mitäkin löytyy ja mitä meidän pitäisi ottaa esille lopullisessa sovelluksessa. Jatkoimme suunnittelutyötä koulussa ja kirjoitimme wiggio.comiin listoja, joista selviää, mitä meidän pitäisi mennä kuvaamaan ja videoimaan tarkemmin. Suunnittelimme valmiiksi myös tulevia etäpäiviä, jotta jokaiselle riittäisi työtä, eikä olisi epäselvyyksiä, mitä kukin tekee.


Kuvattuamme ja videoituamme Nokia Lumia 925:lla aamiaisen valmistamisen ja esillelaiton, oli aika alkaa muokkaamaan videoita ja kasaamaan sovellusta. Videot yksi meistä muokkasi YouTuben videonmuokkaus ohjelmalla, lisäsi niihin tekstejä, musiikkia ja leikkasi ne sopivan pituisiksi. Me loput suunnittelimme sovellus-suunnitelman ulkonäköä. Kuvat ajattelimme ensin pistää Word-tiedostoille ja lisätä alle kuvatekstit, mutta sovelluksen selittäminen sen tekevälle yritykselle olisi käynyt niin vaikeaksi, että emme toteuttaneet sitä ideaa. Halusimme lopullisesta työstä sellaisen, että kohdetta painamalla saat siitä lisätietoja kuvien, tekstin sekä/tai videon muodossa. Yksi ryhmästämme saikin huippuidean ja valmistimme raakaversion sovelluksesta prezi.comin avulla. Se on helppo lähettää IT-yritykseen, lopputulos tulisi olemaan selkeä ja juuri sellainen, mitä me halusimme sen olevan. Aloimme siis rakentamaan preziä muistiinpanojemme ja kaikkien materiaaliemme avuilla. Prezin tultua valmiiksi lähetimme sen Valopi-yritykseen.


Yritys sai tehtyä sovelluksesta juuri sellaisen, mitä suunnittelimmekin. Olen iloinen lopputuloksesta ja vaikka projektissa oli hyvin paljon alkukankeutta, epäselvyyksiä ja turhautumista, (kun kukaan ei oikein tiennyt, mitä meidän pitäisi tehdä, miten ja miksi), saimme kasaan hyvän sovelluksen, joka vaatii enää pientä hienosäätöä. Pääsemme siis pian luovuttamaan sen Hotelli Emilian käyttöön ja arvosteltavaksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti