19.12.2013

Lopen kulttuuripäivä

Odotimme kotitalousopettajan kanssa
koululaisia.
Kävimme Lopen yläkoululla pitämässä Venäjä ja Maalaa maailmasi -työpajat. Oli hieman jännittävää pitää työpaja näin nuorille, mutta loppujen lopuksi pajan pitäminen meni hyvin. Itse kuuluin Venäjä -työpajaan, jossa teimme Rahka Vatruskoja, kerroimme Venäjästä ja opetimme vähän kieltä.

Tämä tapahtui kotitalous luokassa, jossa jaoimme koululaiset neljään eri keittiöön. Minun ryhmääni kuului kolme poikaa: Janne, Toni ja Vili. Janne olikin venäläinen, joten tuttuja juttuja hänelle. Aluksi olin kauhusta kankeana, että saadaanko me mitään aikaseksi mutta hienosti pojat teki hommia. Olivat ilmeisesti olleet keittiössä jo aiemminkin, ei tarvinnut kun sanoa mitä tehdään nyt. Vähän joutui välillä patistamaan.

Tekniikan pettäessä teemme näin! :D

Kuvassa Toni, Janne ja takana Vili
Rahkaa päälle ja sitten uuniin!
Valmis tuotos. Ei ollut kuulemma kauhean hyvää, sokeria
olisi voinut laittaa vähän enemmän! :D
Kun tuotokset olivat uunissa, siirryimme Zenjan kanssa valokeilaan esitelmän kanssa. Tekniikka kuitenkin petti, emmekä saaneet esitelmää screenille vaan jouduin läppäriltä kaikille näyttämään kuvia. Kysymyksiäkin muutamalta oppilaalta tuli mikä oli suuri yllätys. Hienoa, että koululaiset olivat oikeasti kiinnostuneita Venäjästä! Paineita asetti myös koulun venäjän opettajan läsnäolo. No, onneksi oli Zenja! Haha.
 


Mitä olisimme voineet tehdä toisin?
Suunnitteluun käytimme todella vähän aikaa, sitä olisi mielestäni pitänyt olla enemmän. Se myös näkyi kun esitellessä emme olleet käyneet tekstejä kunnolla läpi ja varsinkin omalta osaltani leipominen oli erittäin epävarmaa kun en tiennyt välillä mitä piti tehdä. Onneksi meitä oli kuitenkin kuusi niin sain neuvoja omilta luokkalaisiltakin. Tiimityö oli meillä huikeaa, kiitos siitä ryhmä! Autoimme toinen toista hädän tullen.

1 kommentti:

  1. Järjestitte toiminnallisen ja vuorovaikutuksellisen työpajan, johon voitte minun mielestäni olla oikein tyytyväisiä. Sinä osoitit kaikille läsnäolleille hyvällä asenteellasi jälleen kerran, että olet hyvällä tiellä kohti matkailualan ammattilaisuutta :)

    VastaaPoista