12.12.2013

Ensimmäinen työssäoppimiseni ja ensimmäiset tutkintotilaisuuteni

Pääsin työssäoppimaan ohjelmapalveluyritykseen nimeltä Lapland Safaris. Yritys toimii Rovaniemellä, Luostolla, Levillä, Ylläksellä ja Saariselällä. Minä taas menen Saariselän pisteeseen. Alunperinkin tarkoituksenani oli pyrkiä pohjoiseen työharjoitteluun, sillä halusin kokea mahdollisimman arktiset olosuhteet ja Suomen Lapin. Tottakai myös se, että Lappi on talvella yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista kiinnosti erittäin paljon.
Työharjoittelulta toivon, että mut otetaan hyvin vastaan ja he haluavat oikeasti opettaa mua oppimaan lisää. Työssäoppimisen jälkeen haluaisin olla paaaaljon viisaampi, tietoisempi ja ehkä astetta enemmän myös ammattilaisempi matkailualan opiskelija. Odotan, että pääsen kokeilemaan kaikkea mitä hekin tekevät.

Jotta saisin kaiken hyödyn irti tästä 2,5kk jaksosta, aijon olla mukana kaikissa tehtävissä täysillä. Menen nukkumaan ajoissa, enkä myöskään haali itselleni liikaa tekemistä sillä se uuvuttaisi mut täysin. Jännittää hirveästi, koska en ole koskaan työskennellyt tämän tyyppisessä firmassa, joten kaikki on uutta. Välillä mietin, että miten oikein suoriudun kaikista tehtävistä :D
Esko on tähän mennessä ollut kannustava ja se on ehkä ainoa tuki tähän hätään mitä kaipaan. Myöskin tukeminen siinä, kun teen englanninkielistä CV:tä on korvaamaton.

Parhaani mukaan yritän suorittaa kaikki näytöt Lapland Safarilla, sillä haen kesällä ulkomaille hotelliin töihin Venäjälle, Englantiin tai Ruotsiin (kielen oppimisen perässä). Ainakin nämä suoritan nyt ensimmäisessä topissa:
  • Matkailualan asiakaspalvelu
  • Matkailupalvelujen toteuttaminen
  • Opastuspalvelut
  • Retki- , erä- ja luontoruokailupalvelut
Jos mahdollista niin aijon suorittaa Lapland Safarilla myös nämä:
  • Matkailupalvelujen markkinointiviestintä
  • Matkailupalvelujen tuotteistaminen
TAI jos kesällä pääsen ulkomaille hotelliin töihin, aijon suorittaa nämä joko siellä tai täällä Suomessa mahdollisuuksien mukaan.
  • Majoituspalvelut
  • Puhdistuspalvelut matkailukohteessa

1 kommentti:

  1. Hienoa Sari! Hyvin suunniteltu on puoliksi tekem...siis tehty ;) Olen aivan saletti, että tulet selviämään tulevan työssäoppimisen haasteista suvereenisti, sen verran sinua ja upeaa tekemisen asennettasi kun jo tunnen :) Kun jo nyt kohtaat rohkeasti ja avoimesti kaikenlaiset ihmiset, tartut ripeästi toimeen, omaat hyvän fyysisen kunnon ja vielä asiakkaat valloittavan hymynkin, niin tutkinnon edellyttämän osaamisen saavuttaminen on vain tehtävien vaatiman teknisen osaamisen hankkimisesta. Sekin onnistuu kun saat hyvää ohjausta, mitä LS varmasti sinulle tarjoaa.

    Tsemppiä seikkailuun valmistautumiseen!

    VastaaPoista