11.11.2013

Hotelliketjut Suomessa

Vuonna 1952 perustettu hotelliketju, joka on nykypäivänä levittäytynyt ympäri maailmaa yli 1500 hotellin voimin. Suomesta löytyy yhteensä seitsemän hotellia: Oulusta, Tampereelta, Turusta ja lisäksi Helsingistä neljä: Messukeskus, City Center, Ruoholahti ja Helsinki-Vantaa. Nämä tasokkaat ja nykyaikaiset hotellit sopivat niin liikematkustajille kuin lomailijoille. Ketju tarjoaa kaupunkilomia, perhelomia, viihde- ja kulttuurilomia sekä hemmottelulomia.
 
Legendaarisiin rakennuksiin, yksilöllisiin sisustuksiin ja vieraanvaraisuuteen panostava hotelliketju, joka on levittäytynyt yli 62 eri maahan. Tarjolla on kylpylähotelleja, golfhotelleja, rantahotelleja, designer-hotelleja, uima-allashotelleja, talviurheilu- ja ulkoiluhotelleja, lentokenttähotelleja ja keskustahotelleja suosituista matkakohteista. Seitsemän näistä sijaitsee Suomen Turussa, Oulussa, Vaasassa, Espoossa ja kolme Helsingissä (Seaside Hotel, Royal Hotel ja Plaza Hotel).
 
Hotelliketjun ensimmäinen hotelli perustettiin vuonna 1965. Ketju toimii ainoastaan Suomessa, seuraavissa kaupungeissa: Aulanko, Nokia, Vaasa, Jyväskylä, Kuusamo, Hyvinkää, Imatra, Helsinki-Vantaa, Ikaalinen, Siuntio, Rovaniemi, Vantaa ja Naantali. Ketju tarjoaa paljon erilaisia elämyksiä Suomessa, kuten kylpylä- ja aktiivilomia. Hotellit ovat erikoistuneet erilaisiin elämyksiin. Esimerkkinä Rantasipi Sveitsi Hyvinkäällä sijaiten lähellä luonnonpuistoa, on tunnettu kokoushotellina sekä luonnonystävän hotellina.
 
Ensimmäisen hotellin perustamisen jälkeen 1963 on ketju levittäytynyt pääasiassa Pohjois-Eurooppaan, mista nimikin antaa jo osviittaa. Maat jossa voit majoittua Scandicissa ovat Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Hollanti, Belgia, Puola ja tietenkin Suomi. Suomessa hotelleja on yhteensä runsaat 25, jotka sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Forssassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kajaanissa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Riihimäellä, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa, Varkaudessa ja Vierumäellä.
 
Sokos Hotels -ketjuun kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Virossa ja Venäjällä. Ketju on rakentanut kolme erilaista hotellityyppiä: Original, Break ja Solo. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita tarjoten mm. aktiivilomia, kulttuuri & teatteri -lomia, kylpylälomia, ski -lomia , golflomia ja hemmottelulomia.Tässä lista kaikista hotellikaupungeista Suomessa:
 
Helsinki, Espoo, Hämeenlinna, Iisalmi, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kokkola, Koli, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kuusamo, Lahti, Lappeenranta, Leppävirta, Kittilä, Mikkeli, Nurmes, Oulu, Pori, Rovaniemi, Salo, Savonlinna, Seinäjoki, Nilsiä, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa, Vuokatti.
 

Hilton on maailman suosituin hotelliketju 78:n kaupungin ja yli 540:n hotellin turvin. Näitä tyylikkäitä ja mukavia hotelleja löytyy Suomestakin kolme kappaletta: Strand Hotel, Kalastajatorppa ja Helsinki-Vantaa. Yksi on sijoitettu lentokentän läheisyyteen, toinen raitiovaunumatkan päähän Helsingin keskustasta ja kolmas aivan Helsingin keskustan kupeeseen.
 
Ketjulla on yksitoista persoonallista hotellia eri puolilla Suomen kauneinta Lappia, joista neljä sijaitsee laskettelukeskuksissa. Hotellit sijaitsevat Kittilässä, Kolarissa, Rovaniemellä, Muoniossa, Enontekiöllä, Kilpisjärvellä, Sodankylässä ja Saariselällä.
 
Best Westernin toiminta alkoi vuonna 1946 pieninä motelleina, joista sitten kasvoi yksi maailman suurimmista hotelliketjuista. Mottona tällä yrityksellä on: "Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti". Yli 4000 hotellia yli 100:ssa maassa puhuu jo puolestaan ketjun laajuudesta. Suomessa hotelleja on Helsingissä, Vantaalla, Riihimäellä, Turussa, Oulussa, Haminassa, Kokkolassa, Kuopiossa, Kittilässä, Raumalla, Savonlinnassa ja Vaasassa.
 
Vuonna 1986 perustettu suomalaisista yrityksistä muodostuva hotelliketju. Tyyppejä löytyy aina keskustahotelleista kylpylöihin sekä kokoushotelleista lomahotelleihin. Ketjuun kuuluu tällä hetkellä 30 hotellia ympäri Suomen, jotka on lueteltu alempana.
 
Espoo, Harjavalta, Helsinki, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Jämsä, Kalajoki, Kemi, Kemijärvi, Kitee, Kokkola, Kuopio, Kurikka, Lahti, Lieksa, Loviisa, Nivala, Oulu, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Turku, Tuusula, Utö, Vaasa ja Ylivieska.
 
Tämä nykyaikainen hotelliketju perustuu itsepalveluun: Nettivaraus ja tekstiviestein saatava koodiavain. Henkilökuntaa hotellissa siis ei ole. Suomessa ketju on levinnyt jo Poriin, Lahteen, Vaasaan, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun, Seinäjoelle, Turkuun ja tietenkin Helsinkiin. Lisäksi Kööpenhaminasta ja Tukholmasta löytyy Omenahotelli. Huoneita löytyy 1-4 hengelle.
 
1986 perustettu hotelliketju on Euroopan johtava viikko-osakeyritys. Omistajina toimii mm. Varma, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Fennia ja Ilmarinen. Holiday Club tarjoaa asiakkailleen kylpylähotelleita ja loma-asuntoja Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa ja Kanariansaarilla. Suomen kypylähotellit ovat tasokkaita, täyden palvelun kokous- ja juhlapaikkoja. Tarjolla on lisäksi ohjelmapalveluita, myös pienemmillekin ryhmille. Kylpylähotellit sijaitsevat näissä kaupungeissa:
 
Kuusamo, Saariselkä, Saimaa, Salla, Tampere, Vuokatti ja Kolari.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asiakasryhmät
Liikemiehet Työllistävät hotelleja säännöllisesti joko isoin ryhmin tai yksittäin.
Lapsiperheet Yksi tai useampi aikuinen yhden tai useamman lapsen kanssa.
Pariskunnat Kahdestaan matkustavat. Häämatkat, lomamatkat tai romanttiset matkat.
Ryhmät Kaveriporukat, joukkeet yms.
Eläkeläiset Senioriasiakkaat.
 
Hotelliketjujen palveluiden tarjonta
Nykypäivän hotelliketjut tarjoavat entistä enemmän erilaisia hotelleja erilaisiin tilanteisiin, eli teemahotelleja. On golfhotelleja, uima-allashotelleja tai lentokenttähotelleja. Ketjut ovat yleensä levittäytyneet ympäri maailmaa, joten heillä on varaa valita mihin perustaa ja minkälaisia hotelleja. Esimerkiksi lentokenttähotellin perustaminen lentokentän viereen on viisasta, sillä siellä on paljon ohimenevää liikennettä ja osa väistämättä tarvitsee huoneen lentokentän vierestä. Liikemiehet ja muut matkalaiset ympäri maailman valitsevat hotellinsa palveluiden ja sijainnin perusteella.
Ravintola on keskeinen osa hotellia ja tätä nykyä harvoin näkeekin isoa ketjuhotellia jossa ei ole ravintolaa. Nämä tarjoavat yleensä aamiaista, lounasta ja illallista. Joissakin tapauksissa myös päivällistä. Useat hotellit myyvät puolihoito- tai täysihoitopaketteja, joissa asiakas saa valita ruokailujen määrän.
Virikkeet hotellissa ovat tärkeä asiakasviihtyyyden kannalta. Ilmainen internet houkuttelee asiakasta kuin asiakasta. Usein tarjotaan kuntosali, uima-allas tai saunamahdollisuuksia. Aulabaari on suosittu ja nopea tapa päästä muutamille drinksuille.
 
Гостинитца


1 kommentti: