30.9.2013

SWOT-analyysi

VAHVUUDET (itsestä lähteviä)
  • Ihmisläheisyys: Rakastan työskennellä ihmisten parissa, sillä jokainen päivä on ihan erilainen. Voin hyödyntää tätä opiskeluissani ja työssäoppimisessa olemalla aktiivisesti mukana koulukavereiden/asiakkaiden tekemisissä. Autan, juttelen ja annan mielipiteeni tarvittaessa tai pyydettäessä. Olen kohtelias ja iloinen.
  • Iloisuus: Pyrin AINA olemaan iloinen, oli kuinka huono päivä tahansa. Opiskeluissani ja työssäoppimisessa voin hyödyntää tätä piirettä olemalla pilaamatta kenenkään päivää.
  • Joustavuus: Olen valmis muuttamaan mm. aikatauluja lyhyelläkin varoitusajalla. Voin hyödyntää tätä opiskelussani ja työssäoppimisessa olemalla joustava kouluajoissa/työvuorojen suhteen.
HEIKKOUDET (itsestä lähteviä)
  • Pikkutarkkuus: Saatan ns. pinttyä joihinkin asioihin ja tahdon tehdä niistä täydellisiä. Saatan ärsyyntyä jos joku tekee asian erilailla ja vähän huolettomammin. Heikkouksissa tämä on sen takia, koska en osaa antaa itselleni löysää ja se rasittaa henkisesti. Voin kääntää tämän vahvuudeksi opintojen ja työssäoppimisen aikana tottakai ensinnäkin sillä, että teen asiat varmasti ja hyvin. Yritän kuitenkin itse vähän löysätä, etten rasittuisi liikaa. Se onnistuu ainoastaan sillä, että täytyy tunnistaa pakkomielteinen käyttäytyminen ja lähteä sitä kautta tietoisesti toimimaan erilailla.
  • Lyhyt pinna: Yllättäen, pysyn rauhallisena asiakkaiden kanssa melkein poikkeuksetta, mutta joissakin asioissa olen todella kärsimätön! Yllä mainitsin niistä yhden. Tämän pystyn kääntämään vahvuudekseni samalla tavalla kuin edellisenkin: Tunnistus ja tietoinen toimiminen.
MAHDOLLISUUDET (ulkopuolelta tulevia)
  • Koulu: Opetus ja tutustuttaminen alaan.
  • Työharjoittelu: Valmentaminen tulevaisuuden työpaikkoja varten.
  • Luokkakaverit: Erilaisia osaamisia eripuolilta Suomea ja tukeminen.
  • Ystävät ja perhe: Tukeminen.
UHAT (ulkopuolelta tulevia)
  • Työllistyminen: Minne haluaa työllistyä? Onko siihen mahdollisuuksia?
  • Kielitaito: Riittääkö pelkkä suomi ja englanti, sillä ruotsin ja venäjän kielen opinnot ovat vasta alussa?
Анализировать
 
Analysera
 
Analyse

2 kommenttia:

  1. очень хорошо! Tunnistat mielestäni mainiosti omat heikkoutesi ja vahvuutesi - molempiahan meissä kaikissa on. Pikkutarkkuus on monissa matkailualan tehtävissä hyve, koska palvelu pitäisi tuottaa juuri niin kuin se on asiakkaille luvattu. Aina siihen ei ole mahdollisuutta, jolloin on pakko "oikaista" tilanteen sitä vaatiessa. Voisin kuvitella, että tuollaisia tilanteita tulee usein vastaan ohjelmapalveluja tuotettaessa. Kannattaa pitää kuitenkin mielessä, että paljon tärkeämpää kuin teknisten asioiden täydellisyys on se, kuinka kohdataan ihminen. Siinä sinä pääset loistamaan ja kääntämään monta tilannetta parhain päin :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit, sulla on kyl ihana blogi! Osaat kirjoittaa värikkäästi ja rennolla otteella: tällaista on mukava lueskella. Ja paljon plussaa upeista kuvista! Ne tukevat hyvin tekstiä ja no, kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. :)
    SWOT-analyysisikin on todella hyvä! Oot panostanut tehtävään ja miettinyt laajasti, miten käännät "heikkoudet" vahvuuksiksi ja miten voit jo olemassa olevia vahvuuksia käyttää hyväksi. Esimerkkityö!

    Ja hienoa, kun kirjoittelit Budapestin matkastasi tänne! Oli kiva kuulla tekemisiäsi ja mietteitäsi paikasta. :)

    Budapest-haastatteluja odotellessa! :)

    VastaaPoista