16.9.2013

Maanantai ja seka-ajatukset

Paljon ajatuksia tälle päivälle.

Kuva: oravihotels.bookonline2save
.com
Saimme tänään viimeisen oppilaan vihdoin joukkoomme, Lilan. Hän esitteli itsensä meille scoop.it:in avulla ja lopuksi vielä piti esitelmän hänelle rakkaasta Oravin kylästä. Kaupunki Itä-Suomessa, josta en TAASKAAN ole kuullut mitään, joten korvat höröllä ja muistiinpanoja näpytellen kuuntelin esitystä. Kyseessä oli siis usean luontomatkailuyrityksen muodostama yritysverkosto, joka tarjoaa paljon erilaisia norppaystävällisiä aktiviteettejä. Mieleenpainuvimpina mainittakoon jääkellunta, retkiluistelu ja norppamelonta. Siellä on nykyään myös Suomen pisin avokanava (Saimaa) ja kansallispuistoja löytyy kaksi: Linnasaari ja Kolovesi. Vieraille majotuksia löytyy hostelleista huviloihin, ja myös palveluita yöpyville veneilijöille vierasvenesatamassa. Kuullostaa aivan mielenkiintoiselta paikalta viettää lomaa, ehkä joku päivä jopa minäkin eksyn sinne!

Kuva: hotelliaakenus.net
Mulle on tarjottu nyt kahta työharjoittelupaikkaa samasta kaupungista. Aivan loistavaa siis on se, että aloitin hakemisen jo nyt sillä saan valita itse paikkani. Mun suunnitelma toimi (melkein) aukottomasti! Aikaa ei kuitenkaan ole tuhlattavaksi, joten otan luurin käteen jo huomenna. Pitäkää peukkuja että kaikki menee hyvin! Jotenkin tuntuu että mun kohdalla aina asiat menee vähän mullin mallin, josta päästäänkin seuraavaan aiheeseen...

Kuva: dailymail.co.uk
Lähden sunnuntaina Unkariin pikavisiitille tapaamaan ystävääni, joka on Brasiliasta asti tänne lentänyt. Koska saimme kuulla asiasta vasta parisen viikkoa sitten, lennot buukkasimme Pudasjärven reissun aikana. Olen ilomielin menossa tapaamaan vanhaa reilikaveria, onhan siitä kerennyt jo täyttyä kaksi vuotta kun viimeksi nähtiin. Huono juttu tässä on se, että tulemme tiistain ja keskiviikon välisenä yönä takaisin. En pääse siis kouluun kumpanakaan noista päivistä. Keskustelimme kuitenkin opettajan kanssa ja sain läksyksi tehdä yritysesittelyn tai haastatteluita Budapestissä. Kelpaa.

Mausteena vielä päälle: Aloitin viime torstaina venäjän kielen opiskelun! Joten tukeakseni omaa opiskeluani, kirjoitan jokaisen blogitekstin päätteeksi jotakin oppimaani venäjäksi. Suomennosta en laita, hähää!

Minjá zavút Sari.
Kak vas zavút?

1 kommentti:

  1. Kak horosho :) Minjá zavút Esko.
    Onpa upeaa, että teet ihanasta Budapestistä "esityksen". Ainakin minä odotan niitä videohaastatteluja paikallisista ja turisteista vielä enemmän kuin tietopakettia, joka toki sekin on hyödyllinen erityisesti niille, jotka eivät ole kaupungissa käyneet. Ehdotan esitysajankohdaksi tiistaita 1.10., jolloin olemme siellä auditoriossa nauttimassa niistä matkailukohde-esityksistä. Käynti Budapestissä välillä tuo mukavan kv. tuulahduksen päivään ;)

    VastaaPoista