20.1.2014

Ruoka & Matkailu -seminaari

Marraskuussa luokkamme teki seminariretken Helsinkiin Ruoka & Matkailu seminaariin. Valitettavasti itse olin kipeänä enkä täten päässyt paikalle. Muiden postauksia aiheesta kuitenkin luin ja tässä luettelo luennoitsijoista:
  • Jaakko Lehtonen, Matkailun edistämiskeskus
  • Kristiina Havas ja Kristiina Jaakonaho, Ruokailu & Matkailu -hankkeen vetäjät
  • Anne-Marie Hovstadius, Communication Manager for Swedish Government vision
  • Terhi Hook, Matkailun edistämiskeskus
  • Ville Relander, Ruokakulttuuristrategia Helsingin kaupunki
  • Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti
  • Kaisa-Leena Korhonen, FemEmare
  • Kirsi Viljanen, Maa- ja metsätalousministeriö
  • Kim Palhus, Hanasaari - Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Kuva: tarleenanblogi.blogspot.fi
Olisi varmasti ollut mielenkiintoista olla mukana tässä seminaarissa, varsinkin kun ruoka on muutenkin lähellä sydäntä. Blogipostauksia aiheesta lukiessani oli moni pettynyt Ihanaan lounaaseen ja kova nälkä oli kuulemma jäänyt. Se osaltaan vaikutti keskittymiskykyyn, ainakin jos itse olisin ollut paikalla niin varmasti olisi kiukkunen olo ollut. Vastustamaton kahvitauko taas oli ollut suosittu erilaisten leivosten takia.
Tara oli hyvin tiivistänyt sisällön ja tärkeät asiat esimerkkien avulla:


  • Yhtenäinen teema ruokailussa/ruokapaikassa
  • Suomalaiset astiat
  • Yksilöllisyys
  • Osaaminen ja ylpeys: Tehdään mitä parhaiten osataan ja ollaan ylepitä siitä
  • Estetiikka
  • Ravintoloilla kasvot ja tarina
  • Verkostoituminen paikallisten yritysten kanssa
  • Asiakas voi osallistua
  • Terveellinen suomalainen ruoka (Ulkomaalaisten mielestä suomalainen ruoka on terveellistä)
  • Etiikka
Ehkä sitten ensi vuonna pääsen osallistumaan tähän seminaariin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti