28.11.2013

Panu Tihulan työnkuva ja Keskiaikamarkkinat workshop


Panu Tihula tuli kertomaan keskiviikkona työstään Lontoon Hiltonissa. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta Englannin Hiltoneissa, 8 vuotta Lontoossa. Työnkuvan ja ketjun käytäntöjen kuunteleminen oli erittäin mielenkiintoista. Omat kysymykseni koskivat enimmäkseen työharjoittelua, sillä se rupesi kiinnostamaan enemmän ja enemmän kun Panu puhui työpaikastaan. Yllätyksenä minulle tuli täysin, että he oikeasti ottavat harjoittelijoita myöskin ulkomailta. Mieluiten ei oteta pelkästään työharjoitteluun, vaan myös sen jälkeen ihan työntekijäksi, ettei kouluteta turhaan. Olin aina ajatellut, että näihin yleellisiin hotelleihin vaaditaan paljon kokemusta ja osaamista. On hienoa, että tälläinen suuri firma ottaa oppeihinsa, sillä varmasti tarjottavaa heillä on paljon tarjottavaa tuleville matkailualan työntekijöille!

Kuuntelin itse korvat höröllä, ja kyselinkin ahkerasti. Panu kertoi myös samalla asumisesta Lontoossa ja käytännön asioista. Loppuun hän vielä painotti, että se on se rohkeus lähteä ulkomaille töihin. Itse rupesin tekemään hakemusta ja englanninkielistä CV:tä, jotta hakisin sinne kesällä työharjoitteluun. KIITOS PANU!!

Lopuksi luokkakaverini Suvi kysyi Panulta, että mikä hänestä tulee isona. Vastaus oli osastopäällikkö! :)


Torstaina, eli tänään tuli Sanni Hämeenlinnan Keskiaikamarkkinoilta kertomaan toiminnastaan ja halusivat apua/ideoita mobiilitoimintaan laajentamisessa. Yhdistys pyörii melkeinpä täysin vapaaehtoistoiminnalla, ainoastaan yksi on kokoaikasena palkattu. Talvisin on 10 vapaaehtoista mukana, kesällä 20 ja itse tapahtumassa 250. Homma pyörii liputuloilla, toripaikkamaksuilla, avustuksilla ja lahjoituksilla. Pyhät henget ja noituus oli myös mainittuna.
 
Ideoita joita heittelimme ympäriinsä:
  • Twitter
  • Ohjelmaesite myös mobiilisti
  • Kartta myös mobiilisti
  • Mobiili vai paperi? Vai molemmat?
  • Tiedon ettiminen/löytäminen tapahtumasta
Mielestäni maailma on menossa enemmän mobiilikäyttöön, nykyään kaiken saa mobiilisti. Olisi hyvä olla vaihtoehtona juuri esite ja mobiili. Asiakas voi valita kumman haluaa.
 
Tauon jälkeen saimme yllätysvieraan, Aila Mäki-Kihniä aka juoppo Eeva. Hän oli yksi alkuperäisistä yhdistyksen vetäjistä, laittoi asiat kuntoon omalla reippaalla olemuksellaan, joka näkyi esiintymisestäkin. Nimikin unohtui aluksi kertoa! :D En ihan aluksi saanut hahmotettua kuka hän oli ja miksi on täällä, mutta pikkuhiljaa selkeni kaiken puheen keskeltä.

1 kommentti:

  1. Oiva postauksesi todistaa sen puolesta, että vieraita kannattaa aina kutsua. Nämäkin kaksi vierailua johtivat ainakin yhteen työssäoppimiseen ja ehkäpä vielä kansainväliseen työskentelyynkin...

    VastaaPoista