12.10.2013

Mitä olen tähän mennessä oppinut?

Tehtävänämme on kirjoittaa mitä olemme oppineet kaikista tähänastisista tapahtumista.

Aloitetaan The Amazing Racesta. Opin tuntemaan Hämeenlinnaa, vaikka jotkut asiat olivatkin jo tuttuja. Matka oli kiva, vaikka meidät diskattiin kun hyppäsimme vahingossa muutaman rastin yli. Harmittamaan jäi se, että emme odottaneet kahta muuta ryhmämme jäsentä vaan ryntäsimme Zenjan kanssa ympäri ämpäri Hämeenlinnaa. Joten kisa ei nyt ihan putkeen mennyt :D

Pudasjärven reissusta opin kuinka täytyy olla läsnä asiakkaiden kanssa. Meidän "kolleegat" eli matkailualan opiskelijat eivät vaikuttaneet yhtään siltä että haluaisivat tutustua meihin. En koskaan halua olla sellainen matkaopas tai matkanjärjestäjä josta jää huonot fiilikset. Opin kuitenkin Pudasjärvestä kaupunkina, se oli hieno kokemus koska en ole käynyt aikoihin niin Pohjois-Suomessa. Oli hienoa nähdä alkava ruska.

Lilan esitelmä Oravin kylästä opetti, että Suomessa on vielä hurjasti lomakohteita joista en ole koskaan kuullutkaan! :D Esitys on mielenkiintoinen kun esittäjä on luonteva niin kuin Lila olikin. Seisominen on tärkeää, jotta saadaan katsekontakti ja oikeanlainen kuva yleisölle.

SOME -työpajasta tykkäsin todella paljon. Harjoittelimme scoop.it:in, Pinterestin ja YouTuben videonmuokkausohjelmaa. Oli hyvä opetella nämä asiat, sillä tarvitsemme niitä opiskelussamme. Itse tarvitsen vapaa-ajallani ehdottomasti YouTuben videonmuokkausohjelmaa, sillä videoiden kuvailu ja muokkaus on jäänyt juuri sopivien ohjelmien puuttumisen takia. Saimme myös tietoa mm. kiltakouluista. Kiltakouluja on monenlaisia ja ne on levittynyt ympäri Suomen kouluja. Esimerkkinä voisin mainita Tampereen Tredun, jossa kävimme tutustuttamassa opettajia Matkailukillan toimintaan Kiltakoulujen toiminnallisessa loppuseminaarissa. Saimme samalla tutustua Asentajakillan toimintaan. Opin kuinka tärkeää on verkostoituminen, sillä voi päästä todella pitkälle kun tuntee ihmisiä esimerkiksi eri killoista. Verkostoitumista ei siellä juurikaan tapahtunut, mutta näin kuinka se voisi toimia.

Ryhmätyö Hämeen Linnasta ja Budapestin matka oli vähän sekavaa aikaa mulle. En tajunnut reissulta tullessani, että olisin voinut muokkailla ja lisäillä kuvia meidän ryhmän blogiin. Täten olisin osallistunut paremmin ryhmän toimintaan vaikka en ollut tärkeimpinä päivinä paikalla. Se näkyi nimenomaan siinä, että blogissa oli vähän kehnosti kaikkea.

SWOT-analyysi opetti itsetutkiskelua, se voi avartaa omaa katsetta kun miettii omia heikkoksiaan ja vahvuuksiaan.

Ryhmätöiden esitys 1.10. opetti, että paras esitys on sellainen jossa ollaan kunnolla perehdytty aiheeseen ja kerrotaan ilman lappua omasta esityksestään. Silloin yleisön mielenkiinto on korkeimmillaan, ja tottakai seuraaminen on mielekkäämpää.

Vierailumme Rantasipi Aulangossa puhdistuspalvelujen tunnilla oli hyödyllinen, sillä olen joskus miettinytkin miten tuo kaikki siivoushomma toimii isossa hotellissa jossa on päälle 200 huonetta. Palvelupäällikkö avasi meille hyvin asioita siivouksesta ja etenkin asia jota olen miettinyt pitkään: kokolattiamatot pestään paineilmapesurilla! :D

Matka Suomeen tehtävästä opin ajoittamisen. Älä todellakaan jätä asiaa viimeiseen päivään, koska siitä ei tule yhtään mitään! Jaksota hommat monelle päivälle niin voit ehkä jopa päästä ajoissa nukkumaan! Lisäksi aikatauluttamiset sun muut asiat oli todella raastavaa ja vaikeata sumplia. Kaikki pointsit matkanjärjestäjille, homma ei ole helppoa!

Esa Lehtisen esitelmä oli hyvä pieni matka toisiin kulttuureihin. Etenkin tuo Papua Uusi Guinean kertomus kosketti, tuo kaukainen elämä nimittäin kiinnostaa itseänikin. Häiritsemään jäi kuitenkin "venäjän kielen 8 suhuässää". Ollaan nimittäin juuri käyty venäjän tunneilla nämä suhuässät läpi ja niitä oli 7! Opin kuitenkin erilaisista kulttuureista erilaisia tapoja. Thank you, Esa!

Ilkka Halavan esitys oli hyvin mieltä avaava ja laittoi oikeasti ajattelemaan asioita. Alku oli outoine termeineen minulle hepreaa, mutta tauon jälkeen rupesi valkenemaan enemmän. Tulevaisuus tuo tullessaan uusia asioita ja varsinkin internetin käyttöä. Sitä on hyvä pitää silmällä kun mennään kohti tulevaisuutta ;)

Vauhtifarmin touhut opettivat etenkin sen, että ohjaajat kun ovat mukavia ja läsnä, tulee superisti enemmän hauskaa! He olivat todella avoimia ja jaksoivat kannustaa ihmisiä kokeilemaan rajojaan. Innostusta heiltä ainakin riitti ja se tarttuu muihinkin. He sanoivatkin meille, että kun tulee jotain iloisia polttari -porukoita, niin ei voi olla yrmynä siinä mukana vaan täytyy tarttua fiilikseen! Pointsit Vauhtifarmille!!

NYT MINÄ LÄHDEN SYYSLOMALLE! MOIKKA! :D
Kuva: molloymanagement.com
 

2 kommenttia:

  1. Hyvä Sariii :--) Oot niin mukana kaikessa aina ja se on tosi siistiä! Intoa riittää vaikka muille jakaa. Sä pääset vielä pitkälle! Pidä kiva lomaa. :--)

    VastaaPoista
  2. Musta on kanssa mahtavaa kun oot niin energinen ja innostunut vaikka mistä! blogin ulkoasu on niin hieno etten ees osais ite tehä :D tulee hyvälle mielelle kun lueskelee :)

    VastaaPoista